Hoppa till sidans innehåll

Bekväm seger för Vretens BK/SAIK mot Fröjered/Håvens IF

23 JUN 2011 16:36
Det blev en komfortabel seger med 6-1 mot Fröjered/Håvens IF i den från helgen pga. regn uppskjutna matchen, där inget av lagen lyckades pricka in något mål i den första halvleken. I första halvlekens sista minut drabbades gästande lag oturligt av en utvisning, och med en spelare kort blev det en kommande tung halvlek för FIF/HIF. Man bör skänka en eftertanke till sin duktige målvakt Fredrik Andersson, som räddade laget från en större förlust.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2012 16:14

Med sju spelare på frånvarolistan för VBK/SAIK, och endast 12 spelare i dagens uppställning, visade man att det går att bygga med stark moral, till att bli en förträfflig lagseger. Båda lagen hade i första halvleken spelmässig var sina stunder, även om FIF/HIF var laget som fick jaga bollen mest och började tappa tempot i slutet av halvleken, då man även fick inkassera en utvisning.

 

Om inga mål gjordes i första halvlek så blev det desto fler i den andra, efter knappa minutens spel gjorde Sedin Hani´c 1-0. På en hård frispark i 54 min från George Hanna lämnade målvakten retur, och på den gjorde Adam Johansson 2-0. Jesper Andersson var nära att i 57 min öka ledningen på ett kanonskott som tog i ribban vid krysset, istället blev det åter Sedin Hanic´k som med kombinerat tur och skicklighet gjorde 3-0 efter 61 minuter.

Chefen själv, spelande tränaren Claes Espefält, noterades i målprotokollet i 63 min med ett mål i särklass, en stramare från 25 meter som blev stolpe-stolpe-in, och 4-0.

 

FIF/HIF var redan tidigare i matchen ett slaget lag, men skall ha en stor eloge för den kämpaglöd som visades att inte kasta handuken helt. Chans till reducering blev det i 67 min då man tilldömdes straff, som ändrade resultatet till 4-1. Efter flippers i gästernas försvar gjorde Adam Johansson i 70 min sitt andra mål, som blev 5-1. George Hanna fastställde segerresultatet 6-1 i 90 min med ett välplacerat skott vid målvaktens vänstra stolprot.

 

I VBK/SAIK gjorde samtliga vad de skulle göra, till och med att släppa bollen tidigare än förut! Jesper Andersson på vänsterbacken förtjänar ett eget plus för både stabilt defensivt och offensivt spel.

 

Skribent: Ann-Charlotte Söderberg

Vretens BK

Björkvallen, Pl 18126
541 94 Skövde
Telefon: 0500-456092
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Vretens BK - Fotboll
Magnus Hellstrand, Edåsa Frälsegården 3
54194 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500456092
E-post: This is a mailto link

Se all info