Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Laghistorik 2015 - 2018"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Laghistorik 2015- 2018


 

2015

Inför säsongen 2015 så fortsatte vi samarbetet med IFK Värsås efter ett lyckat år 2014. Men att vi inför denna säsong nu skulle lyfta in Vretens 02-01or i detta lag. Vi startade med ca 19 spelare. Under säsongens gång så fick vi till oss 5 spelare från klubbar som SAIK, IFK Skövde och Igelstorp, vi blev en trupp på 24 killar till slut.

Vi började med att delta i STT-CUPEN i Nittorp, där vi vann B-slutspelet.

På vårkanten spelade vi träningsmatch mot Stenstorps P15-P16 på Södermalms IP, där vi vann med 5-0. En match där killarna först kände att detta kommer bli tufft, men det visade sig att vår vinterträning gav resultat, vi orkade mycket mer än motståndarna.

Vi deltog även i Sandbacken Cup. Där fick vi med oss 2 vinster och 1 förlust.

Sedan blev vi inbjudna på en tränings-cup av Skultorps IF. Där vi fick motstånd av SAIK & IFK Skövde. Här så tog vi 2 vinster, det blev 3-0 mot IFK och 5-0 mot SAIK. Så det kändes ganska bra inför den kommande säsongen, trotts att vi hade en åldersspridning i laget (13-14-15 åringar) så kändes det som att killarna i laget börjar hitta varandra.

Vi spelade i DIV7 Mariestad-gruppen (P14-P15), Inför seriestarten så var det nervöst, i premiären borta mot Gullspång, började vi lite skakigt där vi hamnade underläge med 1-0 efter en straff. Men sedan kom vi igång och åkte därifrån med en vinst med 1-2. Sedan så fick vi BK-Trix på besök i Värsås. Vi var lite övertaggade och BK-Trix ångade på och gav oss en rejäl läxa i första halvlek. Vi låg under med 0-2 i halvlek, men sedan så som det skulle visa sig under säsongen så visade vi att vi ville mer, vi spelade upp oss till 2-2 i denna match. Sedan rullade det på under vårsäsongen, vi gick in i sommar uppehållet obesegrade 6 vinster och två oavgjorda.

Sedan var det dax för sommarens stora cup, Eskilscupen, hit åkte vi med alla som kunde 17st + 2 ledare. Detta skulle visa sig vara det roligaste på hela sommaren. Vi fick ju börja cupen med att möta Jönköping Södra. Här var det klass skillnad vilket var nyttigt för oss alla, det blev förlust med 8-1. Vi förlorade dock alla matcher, men gjorde mål i alla. Vi förlorade även i D-Slutspelet på straffar. Vi var allt med i matcherna, men vi var dock ett nummer för litet hela tiden. Men vad kul vi hade ändå (trots denna stank i klassrummet) och långa promenader.

Sedan så kommer vi till höstsäsongen. Och det skulle ju börja med samma start som på våren, men att vi kämpade i alla matcher och visade våra motståndare att vi ville mycket mer. Vi skulle tillslut få spela vår sista match för säsongen mot Väring-Tidan. Motståndarna hade fått plocka ihop ett lag med deras P16 för att få till den matchen, för det kunde ju bli serieseger eller 3a. En vinst var ett måste visade det sig, vi hamnar i ett jobbigt läge i första halvlek där Väring-Tidan lede med 4-1. Vi möblerade om lite och började nöta på, vid slutsignalen så blev resultatet otänkbara 4-6 till oss.

Och vi blev seriesegrare, vi blev obesegrade under hela säsongen. Höst säsongen så fick vi med oss 5 vinster och 3 oavgjorda matcher. Vi blev det lag som släppte in minst mål 19 st på 16 matcher, vi gjorde 65 mål och tog 38 poäng på 16 matcher.  

Så det visade sig att denna säsong skulla vara ett GULD ÅR för Vretens BK IFK Värsås P15. Att vi lyckades nu är ju att det var hög närvaro på träningarna. Vi har haft avslutning i Vreten och i Värsås där alla ungdomslag deltog tillsammans. Och så hade vi vår egen GULDFEST på bowlingen i Hjo med pizzabuffé o bowling.

Till sist vill vi tacka alla föräldrar och spelare för denna säsong och att vi hoppas att vi får fortsätta nästa säsong med dessa härliga o glada grabbar! 

Tack alla önskar Ledarna: Anders, Roger, Raimo & Jacob

 

2016

Sammarbetet med IFK Värsås fortsatte även under 2016, vilket vi tycker är fantastiskt roligt.

Säsongen 2016 började med att vi åkte ner till Nittorp och var med i deras cup Nittorps Cupen. Där gick det bättre i år än tidigare år, vi började med att vinna gruppspelet med 2 vinster och 1 oavgjord och därmed direkt till finalspel. Där fick vi möta Lidköpingsakademins P16. Det blev en ärorik andraplats, bra början på året.

Sedan så är vi med i Sandbacken Cup där det gick sådär, vi spelade 1 oavgjord och 3 knappa förluster. Bättre gick det på de 2 träningsmatcherna som vi hade mot Våmbs P16 och Ulvåkers P01-00. Det blev vinst i bägge matcherna, mot Våmb så var vi nummret större på konstgräset. Men mot Ulvåker så var det tajt, men här hade vi även premiär på naturgräs i Timmersdala.

DM P16 blev en kort historia, Vi möte BK-Trix som var något bättre än vad vi var. Vi förlorade med 2-0.

Sommaren stora cup blev ju Eskilscupen igen!  Vi börjar med det positiva, vi hade det väldigt roligt. Hit åkte vi med en trupp från P02-99, en bred trupp. Dock så visade det sig att vi inte riktigt räckte till denna gång, vi förlorade alla matcher men med huvudet högt. Vi var nog det enda laget som sjöng hela vägen tillbaks till boendet efter matcherna.

Denna säsong blev också en spännande på många sätt, den stora utmaningen var lite av den anstormningen av ensamkommande som var väldigt sugna på att spela fotboll. Vi hade några som började under vinterträningen på konstgräset och sen när vi kom till grästräningarna i Vreten och Värsås så kom det flera killar. Innan seriespelet var i gång så hade vi ca 6 st ensamkommande i vårt lag. Men att detta visade sig att vara lyckat trotts språksvårigheter, grabbarna i laget tog även till sig dessa nya killar på ett mycket bra sätt som då gjorde att dom lätt anpassade sig hos oss. Under säsongens gång så blev vi en trupp på 29 st. Innan året nu är slut 15/12-2016 så har vi registrerat in 9st ensamkommande i vårt lag. Detta känns bara härligt att de vill spela med oss!

Under säsongen så spelade vi i div4 Pojkar Norra där var det mycket stolpe ut för oss. Vi var för ojämna i vårt spel, och lite skador som naturligtvist påverkar lite grand. Men ändå inte så dåliga som placeringen blev i serien (näst sist). Vi hade för det mesta många matcher i våra händer, men att vi inte fanns med ända fram till slutet. Många av matcherna så fick vi jobba i uppförsbacke.  Under säsongen så spelade ju många av spelarna i flera lag, som med P14 och IFK Värsås U-lag samt IFK Värsås A-lag. Vi fick ju hela tiden låna ut till något lag, vilket dom faktiskt tycker är kul, det visar att det finns bredd i vårt lag.

Vi har även hunnit med att spela en lite mindre cup inomhus Cup, Ekorre Cup P16. Vi delade nu på P16-gänget till 1 Vreten-lag och ett Värsås-lag.  Vreten laget vann 1 match men förlorade sedan sina tre nästkommande matcher. Värsås laget förlorade Värsås 2 och kryssade 1.

Till sist vill vi ledare tacka för denna säsong och hoppas som vanligt att alla är med även nästa säsong, Anders, Raimo & Jacob.

 

2017

Inför denna säsong startades det upp ett Juniorlag och som dom 3 föregående åren så fortsatte samarbete med IFK Värsås för 4 e året. Vi hade ett lag innehållande med åldrarna 98-99-00, vi hade även med ett antal spelare från IFK Värsås P16 i våra matcher. Och vi fick även med många spelare i IFK Värsås U-lag,

Under säsongen tränade Juniorerna och P16 ihop som en stor träningstrupp på ca 42 spelare totalt.

2 träningsmatcher gjordes på våren, mot Våmbs Juniorer och IFK Skövdes Juniorer. Där det blev vinst mot Våmb och lika mot IFK Skövde. Sedan var vi med i Junior-DM, där vi fick Tidaholms GoIF i 16-delsfinalen, det blev förlust med 4-0. Men vi var ändå med i matchen.

Gällande seriespelet så fick vi lägga oss i div 2 pojkar norra, en ganska svår serie tyckte vi när vi fick se vilka lag som stod för motståndet, det var lag som Skara FC, Götene, Tidaholms GoIF, Trollhättan/Skoftebyn, vi hade ändå målet att kunna lägga oss i mitten av tabellen.

Det började tungt mot Tidaholms GoIF med en förlust (7-2), och vi fick dock det tungt hela säsongen. Men det som är positivt är att i nästan alla matcher, utom 3st så låg vi inte under med mer än 2 mål i halvlek. I många matcher var det lika i halvlek. Men sedan så rasade det för det mesta i andra halvleken för oss, vi hängde inte med alls i dom flesta matcherna.

Det kändes som att inställningen och orken försvann varje gång vi fick ett bakåt mål i andra halvlek. Det var väldigt frustrerande att se på och vilken förändring som än gjordes så hjälpte det inte. För vi visste ju att dessa killar kan ju så mycket mer än vad vi såg.

Men 1 vinst blev det, direkt efter uppehållet så slog vi till med en seger över Källby med 2-1 (vi fick en seger till pga. att ett lag hade haft med en icke tillåten spelare med mot oss i returmatchen) och ett kryss fick vi mot Våmb, så 7 poäng tog vi, trotts förlusterna så var inte våra grabbar deppiga för det, utan man höll humöret uppe hela tiden och kämpade in i sista sekunden, och även efter matcherna så var det stor glädje i laget.

Vi var även med i 2 cuper under 2017-säsongen, Skadevi Cup och Skövde Futsal Cup. Skadevi Cup blev det tajta och bra matcher, 2 förluster och en oavgjord blev en tredje plats i gruppspelet. Skövde Futsal Cup för Herr-juniorer som Våmb arrangerar så gick det bra, med tanke på att vi inte spelar så mycket futsal. Vi kom till kvartsfinal i A-slutspelet.

Juniorlaget hade en egen avslutning i Vretens klubblokal, där vi hade lite lekar och pizza + bastu förstås, även film satt vi och titta på till midnatt. Vi var även med på den gemensamma avslutningen som IFK Värsås hade. Och vi har haft några mycket bra killar som har ställt upp och varit domare under den gångna säsongen, Mycket uppskattat av oss alla!

Så nu börjar vi att blicka framåt mot en ny säsong med detta Juniorlag och ett fortsatt samarbete med IFK Värsås (5 säsongen), och vi hoppas att våra härliga ensamkommande killar ska kunna få fortsätta spela med oss framöver, idag har vi 12 inskrivna i IFK Värsås. Det är inte dåligt! Nu tackar Anders Åkeson och Raimo Mäntylä för denna säsong som varit och att det nu ska bara bli bättre i nästa säsong!

2018

Detta är andra säsongen som vi har ett Juniorlag ihop med IFK Värsås.

Vi hade ett lag innehållande åldrarna 98-99-00, vi hade även med ett antal spelare från vårat P16 i våra matcher. Och vi fick även med många spelare i IFK Värsås U-lag och till A-laget.

Även under denna säsong hade vi träningarna ihop med vi P16, blev en träningstrupp på ca 30 spelare totalt. 

Vi med i Junior-DM, där vi fick Skara FC i 1/32-delsfinalen, det blev förlust med 1-0 de gjorde inte mål förrän i mitten av andra halvleken, vi var med bra i denna match, Visst hade Skara mest boll men det hade vi ju räknat med.  

Vi lade oss i div 2 pojkar norra serien för juniorer, en svår serie med tanke på vilka lag som fanns med, det var lag som Tidaholms GoIF, Trollhättan/Skoftebyn, IFK Falköping, IFK Mariestad, Råda, Gautiod, Tibro AIK, Örslösa/Söne samt Falköpings FK. Vi hade målet att kunna lägga oss i mitten runt 5a-6a av 10 lag. Vi blev 7a, så på mållinjen kan man säga att vi hamnade. Inte så illa trots allt!

Vi började mot Gautiod borta, det blev en match där de hade mycket boll. Vi förlorade matchen med 3-0. I nästa match kom Trollhättan/Skoftebyn på besök, Det var ett lag som vi kände att vi kommer få det svårt emot (hade dem i serien förra säsongen), Dom tog kommandot i första halvlek där kom ju då även målen de gjorde (2-0). Men att vi bet ihop och kämpade i andra och fick den halvleken spelmässigt iallafall, trots förlusten. Men att vi kände oss stärkta efter denna match ändå.

 I seriens gång så fick vi med oss 11 förluster, 4 oavgjorda och 3 vinster Och i den sista avgörande matchen om vi skulle bli sist eller 7a (vid förlust hade vi hamnat sist) men vinst mot Örslösa/Söne där vår målvakt Gustav fick vara utespelare och gjorde också ett mål på straff!

 Vi var med i Skövde Futsal-Cup som var för Herr-seniorer 2018, och här kom vi med endast Juniorer! Och vi skulle få möta lag som Ardala (som vann div 4 herrar), IFK Skövde (hade 4st A-lags spelare med) samt Frändefors FC (endast herr-seniorer som spelar Futsal).

 Vi började mot Frändefors i första matchen, det blev en mycket jämn match där vi hade flest chanser, matchen slutade 0-0. Nästa var mot IFK Skövde, här blev det tuffare, men vi var definitivt med i denna match. Men det som skiljde oss var när de hade sin så kallade A-lags kedja inne, då var de något starkare än oss. Det var även den kedjan som gjorde deras 2 mål, så här blev det förlust med 2-0, men en mycket jämn och bra match trots allt.

Sen blev det ras mot Ardala, de lekte ut oss helt, här fick vi inget att funka. Vi gick till slutspel och fick då möta Karlskoga BK i Kvartfinalen, här var vi väldigt nära att vinna matchen, men de fick till ett bra anfall och gjorde då det avgörande målet 1-0. Dom gick till finalen mot Våmbs IF som vann sin egna cup.

 Juniorerna och P16 hade tillsammans en avslutning på bowlingen i Tibro och sedan med lekar i Värsås klubbstuga som var mycket uppskattat av alla som var med (99% var med).

 Och något som är kul att nämna är att vi även har producerat 2 förbundsdomare från detta lag, Svante Larsson och Gustav Hellstrand.

 Nu börjar vi blicka framåt mot ny säsong med detta Herr-juniorlag där vi nu kommer att sätta ihop P16 och Juniorer till ett lag med ca 20 spelare. Och ett fortsatt samarbete med IFK Värsås (6e säsongen nu)

Ansvariga för Juniorerna 2018 Anders Åkeson Vretens BK & Raimo Mäntylä IFK Värsås

 

 

 

 

Inga nyheter är skapade

Vretens BK

Björkvallen, Pl 18126
541 94 Skövde
Telefon: 0500-456092
Bankgiro 5362-7220
 

Vretens BK

Adress till Klubbstugan

Björkvallen, Pl 18126
541 94 Skövde
Telefon: 0500-456092
Bankgiro 5362-7220

Postadress:
Vretens BK - Fotboll
Magnus Hellstrand, Edåsa Frälsegården 3
54194 Skövde

Kontakt:
Tel: 0500456092
E-post: info@vretensbk.com